christmas-eve-436138_960_720

1:a advent närmar sig

Det börjar närma sig advent och jag vet att det är många som gillar att bjuda hem nära och kära på adventsfika. Så idag tänkte jag att jag skulle dela med mig av några av mina favoriter inför julbaket.

Något som är enkelt men väldigt gott och uppskattat i min familj så är det frukt doppad i mörk choklad. Alla älskar det och det gäller att göra mycket för det tar slut fort. Det kan vara bananer, äpplen, frysta hallon, jordgubbar eller mango, ja i stort sätt vad du vill. Att strö lite flingsalt  eller kokos på är också toppen gott! Ett annat nyttigt alternativ är att hälla nötter eller fröer i mörk choklad, t.ex. goijbär som är så nyttiga eller hasselnötter, mandlar, pumpakärnor osv. Ställ i kylen och låt dem stela och bryt sedan i mindre bitar.

Jag har ett recept som jag tycker är så gott och uppskattas av många. Det ger fantastiskt fina och goda tryffar och har en bas på svarta bönor. Tyvärr har jag ingen bild vilket är så synd. Är det nån av er som provar så får ni gäna dela bilden med mig.

Tryffel med chocolate lemon seasalt

orginal recept från elsahassler.halsafitness.se/tag/proteingodis men jag har ändrat lite

1 paket Svarta bönor

5 soft medaljong dadlar

rivet citronskal lite mer än 1/2 citron

1 msk smält kokosolja

0,75-1 dl kakao

2 msk avegave sirap

0,5 tsk salt

100 gram mörk choklad, vegansk om du vill

Skölj av bönorna och mixa alla ingridienser utom chokladen och rulla till bollar. Smält chokladen och doppa bollarna i och strö på flingsalt. Så gott!

Ett annat gott recept är raw bollar med pepparkakssmak

(receptet kommer i från kurera.se)

ca 200 gram mandlar (gärna blötlagda innan)

200 gram ekologiska dadlar

2 tsk kokosolja

ca 1- 1/2 tsk ingefära

ca 1 tsk mald nejlika

ca 2 tsk kanel

Vid behov några droppar vatten. Blanda allt i en mixer och rulla det sedan till bollar. Jag brukar inte föja receptet så noga utan mer smaka av till den smak jag vill ha.

Skapa en förändring

Vad tror du om att prova ett lite mer hälsosamt fika i veckan?

Kramar Beatrice