Tips för att boosta dig inför hösten!

Tips nr 1.  85% av vårat immunförsvar sitter i tarmen och därför är det viktigt att se över vad vi äter varje dag. Även små steg i rätt riktning gör skillnad för din hälsa. Undvik socker, gluten och mjölk som skapar inflammationer i  kroppen och frossa i bär och grönsaker som ger dig näring, vitaminer & mineraler. Gärna mycket mörka bladgrönsaker som är fyllda med klorofyll och mineraler som kroppen mår bra av. Variera gärna ditt intag av grönsaker så du får i dig i från regnbågens alla färger. Ät ren mat som är fri från konstiga tillsatser. Äter du kött, så välj ekologiskt kött från gräsbetande kor och undvik fläskkött. Se till att du får i dig bra fetter som kokosolja och olivolja.

Tips nr 2.  Ät mycket ingefära, gurkmeja och ekologisk grapefrukt som ger kroppen C-vitamin, är antiinflammatoriskt och hjälper till att stärka ditt immunsystem mm. Vill du läsa mer om gurkmeja och ingefära så kan du göra det här på bloggen.

Tips nr 3.  Ge kroppen mjölksyrabakterier som hjälper din mage och ditt tarmsystem. Mjölksyrabakterier är goda bakterier som kroppen mår bra av och som hjälper till att bekämpa de dåliga bakterierna. Ät gärna mjölksyrade grönsaker ihop med de större målen mat varje dag. Äter du inte mjölksyrade grönsaker så kan du tillsätta de goda bakterierna via kosttillskott som t.ex. VitaBiosa som är en fermenterad dryck som innehåller 8 olika stammar av mjölksyra bakterier och 19 olika ekologiska örter och 2 olika organiska syror. Allt detta hjälper din kropp och din tarm att må bättre.

Tips nr 4.  Ett annat tips för att må bättre i höst och vinter är att tänka på att sova ordentligt. Gå och lägg dig samma tid varje kväll och gå upp samma tid varje morgon. T.ex. 21-05 eller 22-06. Kroppen mår bra av att somna tidigt på kvällen och det är under de första timmarna som kroppen återhämtar sig som mest.

Tips nr 5.   Ät D-vitaminer varje dag. Det är bara vid midsommar som vi får tillräckligt med sol på oss som gör att kroppen kan bilda den mängd D-vitamin som vi behöver. D-vitaminer behövs i kroppen för att kunna tillgodogöra sig kalcium. Men något som man ska tänka på är att D-vitaminer också virvlar upp fritt kalcium som finns i våra vävnader ut i  kroppen och då behöver vi komplettera med  K2 som gör att vi får kalciumet på rätt platts i kroppen. Vi vill ha kalcium i vårat skelett och våra tänder och endast en liten del vårt blod. När vi har kalcium på fel ställe i kroppen så bli vi bensköra och stela. I samband med att vi äter D-vitamin så behöver vi också Magnesium som gör så att vi kan omvandla D-vitminet till dess aktiva form så att den lättare tas upp av kropen. Jag brukar rekommendera D-vitamin 5000IE när det börjar bli mörkare ute. Redan nu kan du börja fylla på dina förråd med D-vitaminer. Jag rekommenderar ett märke som heter Thorne och deras D-5000 alt deras D-vitamin i flytande form. Klicka här för att beställa och sök efter D-5000 i sökrutan. Vill du komplettera med K2 och Magnesium så finns det där också.

Tips nr 6. Var snäll mot dig själv och tänk positiva tankar om dig själv och andra. Dina tankar påverkar hur du mår och hur du kan hantera olika situationer. Byt ut negativa tankar mot mera positiva tankar, ju oftare som du gör det ju lättare blir det och tillslut kommer det av sig själv. Gör aktiviteter som du gillar och som ger dig energi och ny kraft till din vardag.