Min borrelia story!

För snart ett år sedan, vid den här tiden på året fick jag borrelia. Det började med trötthet, en väldigt kraftig trötthet i några veckor. Sedan kom frossa och svettningar om vart annat..  Ni vet när man fryser så där långt in i kroppen man bara kan, när 2 tjocktröjor, en filt ett täcke inte hjälper. För att vid en annan stund på dagen känna att svetten rinner? Som ni förstår så börjar man ju undra vad kroppen håller på med, för något det gjorde den, så mkt förstod jag. Sen kom ledvärken, väldigt ont i lederna och känslan av feber av och till. Det var nu ungefär som jag började reagera på en stor blå/röd fläck under ena bröstet som inte borde vara där.. Jag hade ännu inte kopplat fläcken till borrelia, för den såg inte ut som en typisk borrelia.. Om det nu finns en ”typisk borreliaring” Den var oval, blå och ganska stor. Jag stämde av med 2 läkare som konstaterade borrelia… Det här var bara 2 månader efter min 4 åring fått neuroborrelia med halva ansiktet förlamat och några följd komplikationer efter det. Här kan jag tillägga att vi inte ens hade sätt en fästing på henne.

Vid de här tillfällena var jag väldigt tacksam för den kunskap om kroppen som jag hade och vad jag kan göra för att hjälpa och stötta min kropp.

Fästingar är inte mitt favoritdjur, så litet men ändå så skadligt för kroppen. Min personliga åsikt är att borrelia är lurigt och något som måste arbetas med under en längre tid. Det finns olika arter av borrelia och de beter sig och sätter sig på olika delar av kroppen. Fästingar kan även bära på andra co infektioner som bartonella, babesia, ehrlichios, rikettsia mfl som det sällan talas om.

Ett halvår efter mitt borrelia utbrott så kom ringen tillbaka, den här gången växte den sig över halva kroppen innan jag fick stopp på den. Det är inte bara jag som har en borrelia som återkommit utan jag vet flera och alla får inte hudringen och det missas lätt.  Min åsikt är att det finns så mycket vi kan göra med rätt verktyg och kunskap om kroppen. Jag är så tacksam för all kunskap som jag hade inom alternativmedicin och det är ett så fantastiskt verktyg och ett bra komplement till akutsjukvård. Jag är tacksam för att min borrelia upptäcktes och att jag kunde hjälpa min kropp direkt. Det finns så många som missat att de haft borrelia och där spirokiterna slår tillbaka mot kroppen många år senare.. Kronisk borrelia!