Denna underbara choklad älskar jag, och den är så enkel att göra och välgörande för kroppen. Både gott och hälsosamt i ett, kan det bli bättre?

Jag smälter en bit Raw kakaomassa ca 70-100gr försiktigt över vattenbad så att den inte blir för varm och tillsätter ca 1 dl cocosolja och låter det smälta. Precis i slutet tillsätter jag ca 1 msk honung. Jag köper ofta Järna honung från Lugnets Bigårdar eller någon annan fin honung från en hälsokostbutik. Sedan häller jag över det i en form med bakplåtspapper i botten och strör över mandlar, valnötter och gojibär samt lite havssalt. In i frysen tills den stelnat och sedan är det bara att bryta den i bitar och njuta!

När det gäller smaksättning är det bara fantasin som stoppar dig. Du kan ha i precis det som du känner att du gillar eller har hemma just nu.

choklad

Rawkakao innehåller 4 ggr så mycket antioxidanter som vanlig rostad kakao och behåller också sina vitaminer och fytokemikalier och är bra för humöret! I vår kropp fungerar fytokemikalierna som antioxidanter och hjälper till att stötta kroppen vid inflammationer, aktiverar kroppens avgiftningssystem och stöttar kroppens immunförsvar. Massa bra anledningar att göra egen choklad på raw kakaomassa.

Kramar Beatrice