Dessa chokladbollar går väl hem i vårat hus, jag föredrar den lite ljusare varianten med solroskärnor och carbopulver. Medan mina barn älskar den andra som smakar mer ”chokladbollar”. Det som är så bra med att göra olika bollar är att det går väldigt enkelt att bara blanda lite av det som du har hemma. Det kan vara olika blötlagda nötter, fröer, glutenfria havregryn, daddlar, russin eller annan torkad frukt. Kokosolja är både nyttigt och gott att ha i. Du kan smaksätta med kanel, carob, kakao, ingefära, citron, lime mm…. det är bara fantasin som sätter stopp. Rulla dem i kokosflingor, sesamfrön, hampafrö mm. Jag hade i följande:
De ljusa utan kokosflingor
- Havregryn
- Blötlagda solroskärnor
- Carobpulver
- Daddlar
- Kokosolja
- Himmlayasalt
- Kokosflingor
Dom med kokosflingor på
- Havregryn
- Daddlar
- kokosolja
- Kakao
- Kokosflingor
Blandar alla ingredienser i en matberedare och rullar till bollar. De förvaras bäst i kylskåp. Detta tycker jag är perfekt som fika, mellanmål eller om man är lite sugen på något.
Kram Beatrice
Senaste kommentarer