Jag har länge tänkt ett tag att jag ska starta en blogg så ni kan lära känna mig lite bättre. Men som ofta händer,så kommer saker emellan. Men nu kände jag att det var dags. Äntligen! Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad jag har gjort de senaste 7 dagarna, nämligen en juicefasta och de planerar jag att fortsätta med. Att genomföra en juicefasta är något jag har funderat på under ett tag och nu kände jag att det passade mig bra. Med på resan har jag även en till person, så vi kan hjälpas åt att planera, och komma på goda recept och andra bra idéer.
Hur ser en dag ut?
Jag startar varje morgon med att juica citron och ingefära, självklart ekologiskt! Jag vill ju ha så ren näring som möjligt. Sedan hettar jag upp vatten till 40 grader, blandar och dricker. Anledningen att jag inte värmer vattnet mer är att jag vill bevarar alla vitaminer, antioxidanter och enzymer som tyvärr försvinner mer och mer om man hettar upp mat till över 42 grader. Denna utrensande drink passar extra bra på morgonen när vår kropp har fått vila under natten.
Under resten av dagen dricker jag ytterligare 4 juicer på endast grönsaker och frukt ca 500 ml per gång. En juice kan innehålla alla möjliga grönsaker och frukter men jag försöker se till att variera mig så mycket som möjligt och att allt som går är ekologiskt.  (observera att det inte ska vara vatten i dom juicerna). Frukt och grönsakerna pressar jag sedan i en slowjuicer för att få ut så mycket näring som möjligt. Kvällen avslutas sedan med ett glas mandelmjölk som jag gör själv för att se till att jag får i mig bra fett och att gallan får något att arbeta med.
 Hur har jag då känt mig under dag 1-7?
Det har gått bra för mig och jag har inte känt mig varken hungrig eller sugen på annan mat. Men nu är ju jag vegan och äter inte socker, vete, gluten, eller soja. Däremot drack jag 1 kopp kaffe varje morgon och 1 kopp till vid 15.00 vilket gav mig huvudvärk de första 4 dagarna, med sen avtog det. Däremot kände jag på kvällen dag 3 att jag började få ont i ryggen och dag 4 vaknade jag av att jag hade så ont att jag inte kunde varken sitta, stå eller ligga ner. Jag hade ont enda från fötterna upp till nacken, huvudvärk och ont i halsen. Det var inte så roligt och det höll i sig även dag 5 men nu dag 6 har jag bara lite svag ryggvärk kvar. Om det var kroppen som renade sig, det vet jag inte. Men jag vill tro det, det känns så..  Dag 7 var jag full av energi och det gick väldigt lätt!!
Annars har dagen gått väldigt enkelt och jag börjar få in snitsen på att göra juicer,  hurra! Den ”andra personen” som också juicar åt en hel del lite sämre mat med coca cola, bröd och pasta innan. Han har känt sig lite svag och trött men det har gott förvånansvärt bra. Han upplever juicerna som enkelt och helt okej att dricka och känner inga problem med att fortsätta..
Har du också provat att juica frukt och grönt eller kanske gjort en längre juicefasta? Berätta gärna i kommentarerna.