Nu har jag avslutat min juicefasta för denna gång. 14 dagar kändes alldeles lagom tycker jag. Denna vecka flöt på utan problem. Nu har jag gett min kropp en möjlighet att renas, mitt matsmältningssystem har fått en chans att vila och samtidigt fyllt på min kropp med näring. Nu har jag kommit till nästa fas vilket handlar om att bygga upp och stärka kroppen. Detta gör jag genom att äta mycket råa grönsaker, bär, nötter, fröer, quinoa, bovete, bönor, bra fetter som avokado och kokosolja med mera. Bara bra mat som jag vet att min kropp mår bra av samt vissa kosttillskott för att försäkra mig om att jag får i mig det jag behöver. Jag ser fortfarande till att jag får i min minst 1 grönsaksjuice per dag samt 1 grön smoothie. När det gäller kosttillskott rekommenderar jag bland annat Thornes produkter. Thornes produkter håller hög kvalité och innehåller inga konstiga tillsatser som du inte vill ha ner i din kropp. Vill du samtidigt ge din kropp mjölksyrabakterier så rekommenderar jag dig Vita Biosa, en fermenterad dryck som innehåller 8 olika stammar av mjölksyrabakterier och 19 olika ekologiska örter.

Många kanske funderar på varför man ska juica sina grönsaker?

Juica är något som jag rekommenderar alla att göra i sin vardag. Inte genom en juicefasta som jag valde att göra, utan mer genom att implementera det i vardagen. Försök att skapa en vana med ett glas juice om dagen som du gjort i en slowjuicer med mycket gröna grönsaker och lite frukt. Att juica, är att ge kroppen näring på cellnivå, fantastiskt tycker jag.

IMG_6027

Recept på grön juice

Ett recept som vi använde mycket

4 ekologiska gurkor

1 st ekologisk selleri

3-4 ekologiska äpplen

En bit ekologisk ingefära

1-2 ekologiska citroner sköljda med skalet kvar

Sen varierade vi mellan ekologisk bladspenat, persilja, basilika, romansallad, mm

En annan favorit

1 kg ekologiska morötter eller sötpotatis

IMG_6047

Juice på sötpotatis, päron & ingefära

4-5 päron

1 bit ingefära

Detta recept kommer från Joe Cross

 

Har du själv provat att juica frukt och grönsaker? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan

Många Kramar Beatrice