Hur ska vi egentligen tänka när vi väljer vad vi ska äta varje dag? Min första tanke är att vi ska titta på den maten som vi precis ska äta och ställa oss frågan, hur mycket näring ger det här mig? Vad får min kropp ut av att äta det här? Jag tror att det är väldigt vanligt att vi prioriterar att ge våra djur det bästa djurfodret som de behöver och vår bil får rätt bränsle och en noggrann service varje år. Vad ger du dig för bränsle/näring?

Ett av mina favorittips är att börja morgonen med en grön smoothie. Då vet du att du får i dig mycket näring och bra fetter som gör att du får ett stabilt humör.

Se till att din smoothie innehåller något grönt som spenat eller grönkål, bra fett som avokado eller kokosolja, samt bär eller frukt för näring och smak och gärna en bit ingefära som är bra för vårat immunförsvar då den innehåller mycket antioxidanter. Jag brukar även ha i några msk med Hampaprotein. (finns på många mataffärer)

Ett recept på grön smoothie

  • Spenat
  • apelsin
  • Kiwi
  • Avokado
  • Mango
  • Ingefära
  • Vatten
  • ev hampaprotein

Ät gärna mer vegetarisk/vegansk mat som är bra för både dig och miljön. Qunioa, bovete, hampafrön, moringa och chiafrön, räknas som fullvärdigt protein och kan användas istället för kött och fisk. Även soja räknas som fullvärdigt protein, men det är inget som jag rekommenderar dig att äta. Soja innehåller  stora mängder av  fytinsyra, lektiner och enzymhämmande ämnen som kroppen inte vill ha.

Bär är en bra sak att få i sig lite av varje dag. Blanda dem i en smoothie eller häll dem på gröten. Mina barn föredrar att mixa frysta hallon med banan, kanel och kardemumma och äter det till frukost med granola på. Har du svårt att få i dig tillräckligt med näring varje dag kan en shake mediclear SGS vara ett bra komplement till din kost. Den finns att beställa på min hemsida www.halsosparken.se och gå in under shop och skriva SGS Mediclear i sökrutan. Du kan också mixa ner den i en smoothie om du vill.

Den här hyllan på mataffären är en av mina favoriter, här finns mycket inspirerande och gott att handla. Hoppas ni har fått lite inspiration till hälsosam mat!

Skapa en ny vana

Unna dig en grön dag i veckan där du äter vegitariskt eller helt veganskt

Kramar Beatrice