fyverkeriNu är det bara några dagar kvar på 2017 och nu närmar vi oss 2018. Ett nytt år med nya fantastiska möjligheter. Vad vill du göra med ditt 2018?

Ta en liten stund och fundera på alla positiva saker som hänt under 2017. Lägg lite extra tid och fundera på allt som har varit bra. Har du extra fina minne så skriv ner och bevara dem i en vacker bok eller varför inte göra det digitalt med bilder och text? Jag avslutar alltid varje år med en fotobok över året som varit för att bevara våra fina minnen.

Lägg sedan ditt fokus på nästa år. Vad har du för drömmar och idéer inför 2018? Vad vill du ska hända under nästa år. Skriv ner det på ett papper och fokusera på det som du vill åstadkomma. Fundera på hur det känns när du har uppnått dina mål. Dela dina mål med en vän, sätt upp dom på kylskåpet. Ju mer du fokuserar på det som du vill uppnå, ju större chans är det att du kommer att nå dem. Har du ingen att dela dina mål med, så dela dem med mig. När vi delar våra mål med andra så når vi dem snabbare.

Mindmap

Att göra en enkel mindmap kan vara ett bra sätt att få en överblick inför nya året. Jag skickar med en bild på hur en mindmap kan gå till. Jag har valt att den ska handla om 2018 och olika områden som är viktiga i mitt liv. Fundera ut vad som är viktigt för dig och gör en egen mindmap eller fyll i de tomma luckorna i den som jag har gjort.

Ett annat sätt att skapa dig en bild av ditt 2018 är att använda bilder. Ta ett stort papper, en sax, lim/tejp och några gamla tidningar. Klipp och klistra bilder som representerar det som du vill uppnå. En bild kan motsvara flera saker.  Det här kommer ge dig ännu mera motivation att uppå dina mål. När du är klar med din bild eller din mindmap över ditt 2018 så ta ett foto på den och fäst som bakgrundsbild i mobilen så att du ser den hela tiden. Häng upp den någon stans hemma där du kan se din plan. Då kommer du att bli påmind om vad du vill uppnå hela tiden.

Se nästa år som ditt år! Din möjlighet att göra och uppnå det som just du vill. Fokusera på dig själv och din dröm. Det är viktigt att vi har mål att arbeta mot. Har vi ett eller flera mål så kan vi sedan sätta upp små delmål som gör att vi tar oss närmare vårt mål. Att inte ha mål, är som att sätta sig på ett tåg utan en biljett. Du måste veta vart du vill..

Skapa en ny vana

Denna vecka föreslår jag att du sätter dig ner och funderar på vad du vill med ditt 2018 och gör din egen mindmapp eller klipper/klistrar bilder som symboliserar ditt nästa år. Dela den med en vän eller din respektive eller dela den med mig via email.

Hälso-& Livsstilscoach

Känner du att det är svårt att veta vart du ska börja med din planering, eller vet du inte vad du vill med 2018? Kontakta mig så hjälps vi åt att reda ut det..

God fortsättning på detta år, så hörs vi igen 2018!

Kramar Beatrice